Мислиша Бања Лука - Misliša Banja Luka - Инструкције и курсеви из математике и програмирања за основношколце - Instrukcije i kursevi iz matematike i programiranja za osnovnoškolce

A+ A A-

Програмирање

Удружење Мислиша је покренуло радионицу из програмирања за дјецу од 1. до 9.разреда основне школе. Дјеца ће уз помоћ стручних предавача имати прилику научити израђивати (своје!) игрице коришћењем софтвера Скреч (енг. Scratch), који је настао на познатом америчком универзитету МИТ (Massachusetts Institute of Technology).
Ученик не мора да познаје синтаксу програмског језика већ само уклапа постојеће блокове градећи програмску цjелину, попут слагања Лего коцкица при формирању неког објекта.


Програмирање је писменост данашњице


Програмирање обезбјеђује сигуран и добро плаћен посао

 

Информације о радионици

Зашто би дјеца требало да уче да програмирају? Зато што је разумијевање/учење „компјетерског модела размишљања“ сада важно за дјецу (што раније!) као и да науче да читају и пишу.

Опис
Скреч (енг. Scratch) је образовни програмски језик који су измислили на америчком МИТ-у (енг. Massachusetts Institute of Technology) за подучавање дјеце основним (али напредним!) концептима програмирања коришћењем визуелних блокова (“лего програмирање“), као основних програмских конструкција.

Програмско окружење у Скречу је графичко и догађајима вођено. Дјеца манипулишу објектима (коришћењем “лего програмских коцкица“) програмирајући понашање позорнице и ликова (“глумаца и објеката на позорници“) који се могу нацртати или бити увезени (коришћење раније нацртаних/направљених). Команде су груписани у десет категорија које обухватају "Кретање", "Изглед", "Звук", "Оловка", "Догађаји", "Управљање", "Осјећаји" да поменемо само неке.

Програмске команде су представљене преко графичких блокова (“лего програмских коцкица“) који се спајају на "програмском платну" да се формира синтаксички тачнан и потпун програм.

Шта ће дјеца научити?

Деца ће научити основе програмирања - секвенцирање, селекција и понављање. То се ради у окружењу које подстиче истраживање кроз игру (“ИГРАЈ СЕ И ПРОГРАМИРАЈ”).

Процес учења ових принципа има облик мини вјежби и микро-пројеката. Деца учествују у рjешавању проблема, програмирању кроз игру и отклањање грешака све уз подршку ментора који су при руци да пруже смјернице и помоћ.

Структура радионица

У “МИСЛИШИ“ дијете ради вјежбе коришћењем рачунара (које има Удружење и/или на личним) и користећи комбинацију интерактивних аудио-визуелних материјала те завршава планиране вјежбе програмирања у предвиђеном времену.
Забавна природа наших радионица омогућава дјеци да уче програмирање инстинктивно и темпом којим су задовољни. Обезбедили смо пријатно окружење за учење а није неуобичајено да дјеца питају родитеље и учитеље за продужетак часа, јер желе да наставе програмирати!

Да ли је могуће бесплатно пробати?

Да, ваше дјете можете довести на 2 (два) бесплатна часа како би видјели да ли одговара Вашем дјетету.

 

ИСКОРИСТИТЕ ЉЕТО и
НАУЧИТЕ ДА ПРОГРАМИРАТЕ!
Знање за најбоље плаћени посао!
Знање које цијени цијели свијет!
  ПОНЕДЕЉАК   СРИЈЕДА ЧЕТВРТАК ПЕТАК
19 - 20 Python ОШ
почетни ниво
  Scratch Python
средња школа
Scratch
 
20 - 21 Python ОШ
напредна група
(+qBASIC & C++)
  Python ОШ
напредна група
(+qBASIC & C++)
Python ОШ
почетни ниво
 
           
- Scratch – „Лего програмирање“ – од 7 до 11 година
(од 1 до 5. разреда)
Python – озбиљан програмски језик а најлакши за учење
(од 10 до 18 година - ОШ&СШ)
Трајање: од 24.јуна до 31.августа 2019.године
Мјесечна цијена чланарине
Scratch 50,00 КМ Python ОШ 60,00 КМ Python СШ 70,00 КМ
Пријаве на: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. и моб: 066 913 088

Web Programing 1 **** HTML & CSS / трајање 3 мјесеца
Web Programing 2 **** JavaScript / трајање 3 мјесеца
Python I (од 6 до 9 разредa)/ трајање 2 полугодишта – комплетан курс програмирања у Python-у у ОШ према програму у Хрватској
Математика & ЛП * - Математика и Лего програмирање (акценат на математици и проблемском размишљању)

Пријаве на: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. & моб: 066 7-1=6=2+2+2 facebook.com/mislisabl twitter.com/mislisabl

Мислиша © 2015